Tijd om uit te zoeken wat je wilt

We zijn allemaal thuis aan het werk op het moment. Tenminste, als je een beroep hebt dat je thuis kunt uitvoeren. Misschien kom je er nu wel achter dat je eigenlijk helemaal niet gelukkig wordt van het werk dat je doet. Dat je eigenlijk alleen maar graag werkt omdat je collega's zo leuk zijn of dat de sfeer op de werkvloer zo goed is. Dat ga je niet nog jarenlang volhouden. Het wordt dan misschien eens tijd om verder te kijken. Kijk eens bij de administratieve vacatures of misschien wil je je wel laten omscholen richting zorg, onderwijs of vervoer. Alle mogelijkheden bestaan, je moet er alleen je weg in vinden.

Administratieve vacatures vind je overal

Administratieve vacatures zijn er in veel verschillende richtingen. Wil je met financiën aan de gang? Dat kan. Wil je als secretaris aan het werk voor een groot bedrijf? Geen probleem. Ligt je hart bij de transportwereld en wil je planner worden? Dan zijn er ook nog logistiek/administratieve vacatures beschikbaar. Administratie is eigenlijk alles van financiën tot agenda's bijhouden, van notulen schrijven of uitwerken tot het opstellen van contracten. Administratie is veel meer omvattend dan veel mensen denken. Je kunt met een administratieve functie alle kanten op en geen functie is hetzelfde.

Online solliciteren en je gesprek via videocall

Alles is momenteel anders dan anders. De belangrijkste regel is wel de 1,5 m-regel. Deze is, naast handen wassen en in je elleboog hoesten of niezen, essentieel om goed voor jezelf en elkaar te zorgen. Het is dus nu ook niet verstandig om actief op pad te gaan om een nieuwe baan te vinden. Online solliciteren maakt het wel mogelijk om door te gaan met je leven. Word je uitgenodigd voor een gesprek? Dan is de kans groot dat je niet eens de deur hoeft uit te gaan. Een eerste gesprek kan prima via videobellen. Oké, het ingewerkt worden kan nog even op zich laten wachten, maar wat in een goed vat zit…

Thuiswerken is gemakkelijker in administratieve functies

Je zag het ook voor de huidige crisis al: mensen werken vaak een aantal dagen per week vanuit huis. Dat is tegenwoordig geen probleem. Internet is snel en veilig en printen gebeurt practisch niet meer. Je hoeft geen zware mappen met papieren op te halen van kantoor, alles staat in de cloud. Dat maakt dat het voor veel mensen aanlokkelijk is om te kijken bij de administratieve vacatures: deze geven vaak de vrijheid om in je eigen huis aan het werk te gaan.

Posts created 16

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven