Bretels: terug in de mode of nooit weggeweest?

Niet iedere man heeft een paar bretels in zijn kast liggen. Maar waarom eigenlijk niet? Dat vroeg mijn vriend zich ook af. Jarenlang kocht zijn moeder al zijn kleding voor hem, toen hij nog thuis woonde. Dit waren dan vooral wat spijkerbroeken, basic shirtjes en truien. Vaak niet eens in de goede maat, maar het maakte hem niks uit. Toen wij gingen samenwonen had hij denk ik verwacht dat ik hierin zijn moeder zou overnemen en zijn kleding zou kopen. Of hij dacht misschien wel dat zijn moeder eens in de zoveel tijd een nieuw shirtje langs zou brengen? Nee, dat is verleden tijd. Ik vertelde hem dat hij op zoek moet gaan naar zijn eigen kledingstijl, zodat hij draagt wat hij zelf echt leuk vind. Iedereen wilt tenslotte toch kleding dragen die hij zelf leuk vindt?

Kledingstijl ontdekken

Zo ging hij aan de slag. Eerst zocht hij op internet naar voorbeelden en verschillende kledingstijlen, om vervolgens zelf een aantal dingen uit te proberen. Hij wilde zelfs mee naar de stad om eens in wat winkels rond te kijken, dit had ik hem nog nooit zien doen. Het is lastig om in een winkel ineens items te pakken die je normaal niet zou pakken, daar moest ik hem nog wel op aansporen. Hij is een echte twijfelkont waardoor we soms wel een uur in de winkel waren. Is die broek niet net iets te strak, is dit shirtje in het rood niet leuker dan in het blauw, en zo ging het door. Nadat ik een paar keer mee ben gegaan, ging hij zelf eens op stap na zijn werk. Ik moet toegeven, vaak kwam hij écht met leuke dingen thuis. Toen hij weer wat op internet struinde kreeg ik de vraag: “wat vind je eigenlijk van bretels?”.

Bretels

Bretels, tja, wat vind ik daar eigenlijk van? Je ziet ze steeds vaker terugkomen in de “hipster-stijl”, maar je moet wel weten hoe je ze moet dragen. Vroeger droeg je bretels onder je jasje, om je broek op te houden, maar tegenwoordig mogen ze zeker gezien worden. Eigenlijk is het dus een functionele accessoire voor mannen. Je kunt bretels dragen bij een nette outfit dragen, maar ook juist bij een casual outfit. Draag ze over een blouse, T-shirt, trui en combineer ze met bijvoorbeeld een pet of hoed. Er zijn ook verschillende kleuren bretels, die stem je natuurlijk af op de rest van je outfit. Laat je riem alleen wel thuis als je bretels draagt. Het zal je niet ontgaan zijn, dat ook in de kast van mijn vriend tegenwoordig bretels te vinden zijn. Hij heeft nu echt zijn eigen stijl ontwikkeld en het staat hem fantastisch!

Posts created 16

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven