De tuin opvrolijken met planten en bloemen

Als je een tuin hebt is het natuurlijk zonde om hier geen aandacht aan te besteden. De tuin is eigenlijk wel het visitekaartje van het huis en een verzorgde tuin geeft het huis een totaal andere uitstraling dan wanneer er nooit naar de tuin wordt omgekeken. Daarnaast is de tuin een plek waar niet alleen jijzelf van het zonnetje kunt genieten en gezellig met vrienden kunt barbecueën, maar ook waar allerlei beestjes leven. Vogeltjes die op zoek zijn naar nestmateriaal en voer, bijen die op de bloemengeur afkomen om nectar te verzamelen en wellicht zelfs egels op zoek naar eten. Het is belangrijk dat je tuin wat kleur en sfeer krijgt door planten en bloemen. De een kiest voor een volledige groene tuin, de ander voor tegels met hier en daar een leuke plantenbak. Je hoeft echt niet de meest groene vingers te hebben om van jouw tuin een feestje te maken, maar de tuin vergt wel goed onderhoud. Hoe je de tuin gezellig maakt met planten en bloemen lees je hier.

Wat voor planten en bloemen

Het maakt eigenlijk niet uit in welke stijl je jouw tuin inricht, planten horen thuis in iedere tuin. Zelf ben ik groot fan van planten met grote, gekleurde bloemen die de tuin sfeer en gezelligheid geven. Je moet hiervoor natuurlijk rekening houden met de bloeitijd van de planten en het aantal zonuren dat jij per dag in jouw tuin hebt. Het opbloeien kan erg verschillen wanneer jouw tuin altijd in de schaduw staat, dan wanneer je veel zon hebt in de tuin. Kies je planten met verschillende bloeiperiodes, dan heb je het hele jaar door mooie bloemen. Een aantal planten die eruit springen met hun bloemen zijn de hortensia, lavendel en camelia. Hortensia’s heb je in veel verschillende kleuren en geven grote bloemen. Lavendel heeft paarse bloemetjes waar altijd een hoop vlinders en bijen op afkomen en daarnaast geeft het altijd een heerlijke geur. De camelia geeft bloemen die op rozen lijken en heb je ook in verschillende kleuren. De planten kun je in een mooie plantenbak hout plaatsen in de tuin.

Waar moet je rekening mee houden

Vaste planten kun je het best in het voorjaar planten. Zorg ervoor dat de planten op dezelfde hoogte komen te staan als dat ze stonden en zorg dat je de wortels niet beschadigd. Sommige planten moet je overplanten als ze te groot worden voor de pot of bak. Je moet natuurlijk ook niet vergeten de planten te snoeien om het volgende jaar weer het beste uit de plant te halen.

Posts created 16

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven