De wereldbevolking

De wereldbevolking is vrijwel dagelijks wel op de een of andere manier in het nieuws. Dagelijks groeit de bevolking met meer dan 200.000 mensen en dat zijn flinke aantallen. De wereldbevolking bestaat momenteel uit rond de 8 miljard mensen. Over veertig jaar lopen er bijna tien miljard mensen op aarde rond, maar daarna neemt het aantal weer af. Tegen het eind van de eeuw krimpt en vergrijst de wereldbevolking. Dat heeft grote sociale en economische gevolgen. Ook de spreiding van mensen over het aardoppervlak zal drastisch veranderen. In Afrika groeit de bevolking nog door, ten zuiden van de Sahara verdrievoudigt ze zelfs, van ruim één naar ruim drie miljard. Maar de meeste landen zien hun inwonertallen afnemen. In landen als China en Japan, maar ook Zuid-Europese landen als Italië, Spanje en Portugal gaat het om meer dan een halvering. De wereld zal er eind deze eeuw dus heel anders uit gaan zien en daar zullen voorzieningen voor getroffen moeten worden.

Een nieuw leven

In ons land worden er iedere dag zo’n 500 baby’s geboren. Gemiddeld genomen komen er iets meer jongens dan meisjes ter wereld. Voorafgaand aan de geboorte is er een normaal gesproken 9 maanden durende zwangerschap. Tijdens die periode zal je baby van een bevruchte eicel uitgroeien tot een volwaardig mensje. De eerste maanden zal de baby groeien en in de loop van de periode zal je er zelf ook steeds meer van gaan voelen en zien. Pas na ongeveer 32 weken zal je een soort van contact met je baby kunnen hebben. Het gehoor van je baby is nu zo ontwikkeld dat hij goed jouw stem kan herkennen. Laat vooral ook je partner tegen je buik aanpraten. En zet eens een rustig muziekje op voor je baby: grote kans dat hij zich dat buiten je buik weet te herinneren. En dan kan je de laatste zwangerschapsweken ingaan in afwachting van het grote moment.

Wie is de vader

In de meeste gevallen weet je natuurlijk gewoon wie de vader van je baby is. Maar er zijn voldoende voorbeelden waar dat niet het geval is. Als je geen vaste partner hebt of je bent ongewenst zwanger geworden dan kan het nog wel eens lastig zijn om de vader te achterhalen. Om er helemaal zeker van te zijn wie de vader is kan je een dna test laten doen. Deze vaderschapstest zal met zekerheid aan kunnen geven wie de vader is en dus veel onzekerheid wegnemen.

Berichten gemaakt 21

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven