Dé woontrends van dit moment

Trends komen en gaan. Op ieder gebied is dat zo, van technologie tot vakanties en van eten tot wonen. In deze blog wil ik het even over dat laatste hebben. Want zelf vind ik maar weinig dingen zo leuk als mijn huis een opfrisbeurt geven. Nee, het is niet zo dat ik iedere week een complete reiniging houd maar ik vind het wel leuk om af en toe iets te vernieuwen, de kleuren op de muur bijvoorbeeld of nieuwe meubels in de woonkamer. Ik bespreek daarom nu dé woontrends op dit moment. Lees je mee?

Het oosten in het westen

We zijn in het westen altijd verliefd geweest op het mysterie van het westen. Dat zie je nu ook terug in de trends. Zo is het jungle thema helemaal hot en zie je overal behang met prachtige bladeren. Daarnaast zijn ook de Oosterse tegels en de Oosterse lampen helemaal in. Deze prachtige tegels en lampen zijn genoeg gedecoreerd om je hele ruimte te voorzien van genoeg decoratie. Zeker in combinatie met een verder sobere aankleding springen deze Oosterse hanglampen, tegels en of kussens er helemaal uit en in het oog.

Stoer staaltje werk

Een andere populaire trend op dit moment is een industriële en minimalistische look. We zien dan ook veel staal en ijzer in meubels gecombineerd met hout en (imitatie)leren bekleding. Dit geeft een strak uiterlijk aan een ruimte en is goed te decoreren om het gezellige te maken maar het kan ook goed zonder decoratie als je deze stijl bijvoorbeeld wilt gebruiken in een bedrijfsruimte. Daarnaast zorgt deze stijl er vaak voor dat je weinig hoeft te doen om een ruimte een opgeruimd uiterlijk te geven. Deze stijl kan namelijk heel minimalistisch zijn. Weinig spullen betekent immers weinig mogelijkheden tot rommel maken.

Lekker in een ronde vorm

Rond is ook een vorm. En zeker als het gaat om woontrends. Ronde vormen zijn het helemaal. Van een ronde tafel tot een rond vloerkleed. Overal zie je dit voorbij komen. Rond geeft een vriendelijk gevoel. Het doet iets heel anders dan hoeken, die zijn letterlijk rechttoe rechtaan en dat is ook de sfeer die afgegeven wordt. Goed rond moet wel in je ruimte passen omdat het vaak meer ruimte inneemt. Maar als je die ruimte hebt, is het zeker een aanrader. Het is nog een relatief nieuw idee maar begint wel snel grond te winnen. Een vriendelijk huis wil iedereen uiteindelijk toch?

Kies je binnenkort voor een nieuwe woontrend in je huis of in je bedrijf? Dan is het slim om een rolcontainer te gebruiken voor het afval dat je hebt. 

Posts created 16

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven