Een allergie is meer dan vervelend, maar hoe kom je er achter dat je er een hebt?

Een allergie hebben is heel vervelend, het kan je ook ontzettend tegen werken. Maar je kan er natuurlijk ook mee leren leven. Vooral als je weet waar je allergisch voor bent. Het voordeel is ook dat je over een allergie kan groeien en je kan het ook op latere leeftijd krijgen.

 

Zo heb ik zelf op latere leeftijd erge hooikoorts gekregen, wat met de jaren ook wat erger werd. Nu zwakt het iets af, maar het is nog steeds best wel heftig. Maar je schrikt natuurlijk wel even omdat je het niet gewend bent. Dus sta er vooral niet van te kijken dat je op latere leeftijd ergens allergisch of intolerant bent geworden. Het is heel normaal. Je lichaam ontwikkelt zich natuurlijk continue en daar horen ook veranderingen bij die we zelf niet heel fijn vinden misschien wel. Maar het gebeurt eenmaal. Maar wat we er tegen kunnen doen? Niet heel veel eigenlijk.

 

Wat te doen als je merkt ergens allergisch of intolerant voor te zijn?

Zoals ik al zei, kan het dus voorkomen dat je op latere leeftijd ergens allergisch of intolerant bent geworden. Niets zo vervelend natuurlijk als je altijd bepaalde dingen hebt kunnen doen of eten, en daarna rekening moet houden. Maar het is juist goed als je het weet, omdat je er dan rekening mee kan houden. Het is daarom belangrijk om soms een test te doen. Zo kan je een allergie test doen voor voedsel, dieren of juist planten. Maar kan je ook een voedselintolerantietest doen, zodat je er dan wel achter komt waar bijvoorbeeld telkens die plotselinge buikpijn vandaan komt. Want telkens plotseling buikpijn krijgen, of misselijk worden, na het eten is natuurlijk ook niet fijn. En het kan ook zijn dat je lichaam een korte periode heeft dat het intolerant wordt. Wie weet kan je het over paar jaar wel gewoon weer eten. Maar gelukkig met alle nieuwe ontwikkelingen, kan je toch van veel wel genieten.

 

Ga een allergie niet negeren

Het is vooral belangrijk dat je een allergie niet gaat negeren. Want het is juist zo, dat een allergie ook best wel gevaarlijk kan zijn. Het kan namelijk zo zijn dat een allergie zo erg is dat je er ook door in het ziekenhuis kan belanden. En nu moeten we elkaar natuurlijk niet bang voor maken, maar we moeten er wel rekening mee houden. Dus vermoed je iets, ga altijd eerst even langs de dokter en wie weet wordt je dan wel even getest en weet je waar het uiteindelijk aan ligt.

Berichten gemaakt 21

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven