Een uitje in onze hoofdstad

We mogen er weer een beetje op uit. Restaurants zijn weer open, de musea ontvangen weer bezoekers en het weer is prachtig dus naar buiten gaan is ook goed voor de gezondheid. Wist je dat een groot deel van de Nederlanders nog nooit in de hoofdstad geweest is? Deze zomer komt daar verandering in. Ik vertel je wat je allemaal in het prachtige Amsterdam kan doen en hoe je van een paar dagen hier een geweldige citytrip maakt. Lees je mee?

Cultuur snuiven in de musea

Amsterdam staat natuurlijk bekend om de verschillende musea die zich er vestigen. Voor iedereen is er wel wat te vinden, jong en oud. Zo kan je meer leren over geschiedenis maar ook over beroemdheden, het ligt maar net aan waar je interesses liggen. Liever een andere activiteit? Dan kan ook wel. Zo kan je naar één van Amsterdams’ hoogste gebouwen reizen om daar vervolgens over de rand heen en weer te slingeren op een speciale schommel, voor de echte durfallen dus.

Even een frisse neus

Maar zoals ik al zei, is alleen buiten zijn vaak al lekker genoeg. Als je bijvoorbeeld geen gesloten omgevingen in wilt in verband met de veiligheid, dan kan je altijd nog een wandeling maken door de parkjes die Amsterdam rijk is. Of misschien loop jij langs de pittoreske grachten. Alles ziet er prachtig uit en wanneer je een verlaten straatje treft, waan je je even in het buitenland. Gelukkig kun je overal neerploffen voor een biertje en een echte Nederlandse bitterbal.

Heerlijke hapjes en drankjes

Want we hebben er lang op gewacht maar eindelijk is ook de horeca, bijna zonder grenzen, weer open. En dat betekent dat we gezellig een drankje kunnen doen. Als je in Amsterdam verblijft, zijn er tal van zaakjes waar je kunt vertoeven. Je kan je culinaire horizon verbreden door bij een chic restaurant te dineren maar je kan gaan voor iets makkelijks, een oer-Hollandse kroeg bijvoorbeeld.

Slaap lekker

Aan het einde van de dag verblijf je in één van de echte Amsterdam hotels. Zo maak je je tripje helemaal compleet met overnachting en al. Wat heb jij allemaal nodig op een hotelkamer? Een bad, extra bed of misschien wil je de mogelijkheid tot het bezoeken van een fitnessruimte? Vul eenvoudig de criteria in op de website en kijk welke hotels voor jou naar voren komen. Ideaal en zo geboekt. Voor je het weet, wil je niet meer weg uit Amsterdam.

Berichten gemaakt 21

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven