Huishoudelijke tips voor iedereen

Het huishouden; het kan een flinke klus zijn. Vaak hebben we er niet veel tijd voor of zin in, maar we kunnen er niet omheen. Het moet nu eenmaal gebeuren. Zelf woon ik met drie anderen samen in een huis. Geen studentenhuis, omdat we allemaal werken, maar dus wel een gedeelde woning. Je kunt je voorstellen dat het dan nog wel eens een klus kan zijn om het huishouden te verdelen en te zorgen dat iedereen zich hier aan houd. We hebben daarom een schema gemaakt, waarbij iedereen een week toegedeeld krijgt om het huis schoon te maken en schoon te houden. Dat betekent natuurlijk niet dat diegene de hele week iedereens vaat moet afwassen, maar wel dat er wordt gestofzuigd en dat de keuken wordt schoongemaakt. We hebben samen eens nagedacht over hoe je het huishouden nu efficiënter kunt doen. Daarom staan in dit blog enkele tips beschreven die iedereen kan toepassen.

Strijken

Het is misschien niet de leukste bezigheid, maar je kunt ook niet met gekreukte kleding op je werk aankomen. Vaak duurt het ook heel lang, maar het kan dus eigenlijk een stuk sneller. Sommige stoffen zijn erg droog waardoor je de kreukels er lastig uitkrijgt. Als je voor deze kledingstukken de stoomfunctie van de strijkbout gebruikt, gaan de kreukels er een stuk sneller en beter uit. Hang de gestreken overhemden gelijk aan een hanger zodat je nieuwe kreukels voorkomt. Andere kleding kun je ook het best nog even laten hangen voordat je het opvouwt. Na het strijken laat je het strijkijzer goed afkoelen en maar je het schoon, zodat er geen vlekken op je kleding komen. Heb je nu gewoon helemaal geen zin in strijken? Overweeg eens om strijkvrije overhemden te kopen, ideaal!

Andere tips

Zorg dat je een dag in de week besteed aan het totale huishoudrondje. Je hoeft natuurlijk niet iedere dag de badkamer te boenen, maar doe dit een keer per week. Zorg dat je een schema maakt zodat je weet waar je aan toe bent en geen delen overslaat. Deel grote taken in kleinere taken in zodat het geheel te overzien blijft. Als je iets hebt gebruikt leg je het natuurlijk gelijk terug. Laat je niet afleiden door allerlei spullen die je onderweg tegenkomt. Daarnaast maakt schoonmaakmiddel met een lekkere geur het net een beetje beter en met de juiste muziek op sla je je weg er zo doorheen. Je mag jezelf ook best belonen als je je weer flink hebt uitgesloofd en het huis er weer netjes bij staat. Oh en, je mag natuurlijk ook best eens wat taken uit jouw schema aan een ander overdragen.

Berichten gemaakt 21

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven